torsdag 24 april 2008

On the roll !!

Nu har jag och johan suttit typ 7 timmar igår och 7 timmar idag... Metoddelen är sånär som på ett stycke eller två klart..

Det var ett problem vi hade idag... Validitet... Får rysningar bara jag hör ordet.. Det funderade vi länge över... Reliabiliteten är inte så komplicerat med validitet... Får vi ett användbart representativt material eller inte.. Och hur vet vi det ?... Vi begrundade detta en hel del... När vi väl kom fram till att vi har rätt hög validitet lokalt men vårt objekt som vi mäter är dock inte konstant... Alltså objektet förändrar sig hela tiden när man gör mätningar gällande människor.. ojoj..

Efter långa diskussioner där blev det avsnittet klart... Men då.. !!! Hoppsa hejsan.. KValitet eller kvantitet.. Det var den nya jobbiga frågan... Vi trodde att vi bedrev kvantitativ forskning men efter att ha läst på ytterligare kom vi fram till att vi bedrev kvalitativ forskning inom det kvantitativa paradigmet... Eller som vi utryckte det.. kvantitativ forskning med kvalitativa drag... Helt plötsligt hittade vi våran frälsare Jarl Backman som sa till oss.. Killar, det är ok !.. Bara för att man har ett kvantitativt perspektiv betyder inte det att man kan köra i den kvalitativa metodiken.. Det hjälpte oss en hel del när det gällde att reda ut hela den sörjan.. ! Dagens ros till Jarl Backman och hans bok Rapporter och uppsatser.. !!!

Blogg out !

Inga kommentarer: